Project Description

Context

This project is part of the renovation of the Place Feydeau – Commerces in the center of Nantes carried out by Nantes Métropole. The works required an underground technical room allowing the maintenance of the fountains of the square. In order to carry out the coffering of the facility, a temporary support in sheet piles of seven meters deep was necessary.

Presentation of the works

The temporary structure to be built was a rectangular sheet pile excavation held in place by two levels of walings with struts. The sheet piles were installed by vibro-driving in alluvial soils.

The worksite could be carried out despite its location in the heart of the city of Nantes, which presented several constraints for the delivery of the material as well as the presence of sensitive structures nearby.

 

 

Location
Nantes, France

 

Client
Nantes métropole

 

Engineer
SCEAJOADILUVIAL

 

Main contractor
DLE OUEST

 

Duration
Nov. 2020

 

 

 

 

0
meters of retaining wall
0
tons of steel
0
meters of depth

Site report

 

Report made by Atypix for DLE Ouest

Techniques used

Vibrodriving

Other projects

You have a project ?

 

We bring you all our know-how, from design to commissioning.

 

Contact us

You have a project ?

 

We bring you all our know-how, from design to commissioning.

 

Contact us